TVOJ OSMIJEH JE
TVOJA SUPER MOĆ!

Zajedno sa našim timom stručnjaka, uradićemo sve da

dobijete osmijeh kakav zaslužujete u najkraćem mogućem roku. 

Zajedno sa našim timom stručnjaka, uradićemo sve da dobijete osmijeh kakav zaslužujete u najkraćem mogućem roku. 

Vratite povjerenje u svoj osmijeh!

Mnogo je uzroka za potpuni ili djelimični gubitak zuba ili njihove funkcije. Protetika je grana stomatologije kojoj se ne povjerava samo rješavanje estetike, iako je ona pacijentima vjerovatno na prvom mjestu, već i funkcije, koja je jednako važna za pravilno funkcionisanje i harmoniju oralnog zdravlja. Protetika se bavi dijagnostikom, liječenjem i rehabilitacijom, ali i motivacijom pacijenta da nastavi održavati postignuti rezultat i dugi niz godina ima lijep i samouvjeren osmijeh, uz našu pomoć i podršku.

I jednostavne i složene restauracije, sve na jednom mjestu.

Stomatološka ordinacija dr Bojan je specijalistički centar, jer je naš doktor Bojan Jelić, specijalista stomatološke protetike još od 2018. godine. Specijalizovali smo se za pružanje usluga iz svih oblasti protetike, od najjednostavnijih solo krunica pa sve do složenih radova na implantatima i mostovima. 

U ponudi imamo sve vrste usluga u oblasti protetike

Ako želite da uljepšate svoj osmijeh, dobijete više samopouzdanja i riješite probleme sa kojima se borite već dugi niz godina, posjetite nas!

Viniri

Vinir je čvrsta, ultra tanka nadoknada, za koju nije potrebno brusiti mnogo prirodnog zuba.

Krunice i mostovi

Nadoknade koja se postavljaju na zbrušene zube i vraćaju izgubljenu estetiku i funkciju.

Implantati i proteze

Obnavljaju izgled i funkcionalnost zuba koji nedostaju.

Potpuni makeover

Transformišemo izgled osmijeha, kombinujući različite stomatološke metode.

Rehabilitacija funkcije i estetike u jednom
viniri

Uljepšajte osmijeh vinirima!

Nekoliko je razloga zašto možete biti nezadovoljni svojim osmijehom, iako su vam zubi potpuno zdravi. To može biti njihova prebojenost, usljed česte konzumacije obojenih napitaka i hrane, njihov nepravilan položaj i rotiranost koje remete pravilan zubni niz, ili neka druga nepravilnost koja vas čini nezadovoljnim.

Sve ovo mogu riješiti zubne ljuskice ili viniri.

U našoj ambulanti, viniri su popularan izbor za one koji žele da dobiju na estetici, a ne žele mnogo narušavati prirodnu supstancu svojih zuba. Vinir je jako čvrsta, ultra tanka nadoknada, za koju nije potrebno brusiti mnogo prirodnog zuba, i zato je vrlo zahvalna, a sa njima se mogu zatvarati i prostori između zuba, kao i vršiti korekcije boje ukoliko sa njom niste zadovoljni. 

 

Prednosti vinira:

Dizajnirane da traju cijeli život.

Uz pravilnu higijenu, redovne kontrole i pridržavanje savjeta koje vam damo, ljuskice mogu da traju i do 20 godina. Treba da ih tretirate baš kao i prirodne zube, i da ni slučajno ne zaboravite na higijenu, jer se nadoknade moraju održavati baš kao i prirodni zubi. Redovne kontrole, upotreba odgovarajuće paste po preporuci i redovna higijena, siguran su recept za održanje vašeg oralnog zdravlja i vinira.

KRUNICE I MOSTOVI

Vratite oblik i funkciju svom osmijehu!

Zubne krunice su vjerovatno najpopularniji tretman u stomatološkoj protetici. Krunica je nadoknada koja se postavlja na zbrušen zub, kako bi mu vratila izgubljenu estetiku i funkciju. 

Vremenom, zubi mogu da oslabe pod uticajem raznih faktora, bilo da se radi o karijesu, tretmanu liječenja zuba, konstantnom mijenjanju plombi ili ostećenju gleđi pod uticajem različitih hemijskih i fizičkih faktora.

 

U našoj ponudi imamo sledeće vrste krunica:

Zašto vam treba krunica?

Zubni most

Most se sastoji od tri ili više krunica, koje imaju zadatak da nadoknade zub koji nedostaje, ili nekoliko njih. Za ovakav rad, potrebno je zbrusiti susjedne zdrave zube koji imaju sposobnost da nose nadoknadu, i da izdrže pritisak koji se prenosi na zubni most.

Svakako, najbolje rješenje za izgubljen zub jeste implantat, jer kod ovih nadoknada nema brušenja susjednih zdravih zuba, a kost je stimulisana, baš kao da je na mjestu zuba koji nedostaje prirodan zub. 

implantati

Mjesto koje je dom najpreciznijih zubnih implantata!

Nekada, neizbježno je da izgubite zube. Mnogo pacijenata ne razmišlja o nadoknadi zuba, naročito ukoliko se radi o bočnoj regiji, ali je izrazito važno da se svaki zub nadoknadi, jer oni svi funkcionišu kao jedno i harmonično prenose sile žvakanja i pritiska. 

Kada nedostaje samo jedan zub, harmonija je narušena.

Nedostatak zuba može uticati na vaše samopouzdanje, izgled, žvakanje, govor. Može vas toliko opteretiti da konstantno razmišljate o tome kako vam izgleda osmijeh i da si na taj način potpuno skrenete pažnju sa bitnih stvari tokom svakodnevnice.

ALL ON 4 IMPLANTATI

All on 4 je vrhunsko rješenje koje nudi siguran, zdrav i samouvjeren osmijeh na 4 noseća implantata!

ALL ON 6 IMPLANTATI

All on 6 je sigurno, fiksirano i stabilno rješenje za potpunu doživotnu sigurnost!

POTPUNE REHABILITACIJE

Multidisciplinarni pristup za ljepši osmijeh!

Potpuna rehabilitacija usne šupljine predstavlja niz sveobuhvatnih tretmana, posebno kreiranih i individualizovanih za svakog pacijenta posebno, koji za cilj imaju vraćanje zdravlja usne šupljine, uključujući desni, zube, meka i tvrda oralna tkiva. 

Pacijenti koji imaju nedostatak zuba, praćen upalom desni (težim ili blažim oblikom), pacijenti koji škrguću zubima i imaju istrošene zube, idealni su kandidati za potpunu rehabilitaciju. 

Takođe, ovaj tretman je idealan i za pacijente sa nekim urođenim anomalijama, poput amelogenesis imperfecte ili ektodermalne displazije.

Kompletna rehabilitacija usne šupljine!

U specijalističkom dentalnom centru „Dr Bojan“ možemo kombinacijom tretmana i restorativnih tehnika obnoviti zdravlje, funkciju i estetiku vašeg osmijeha. To može da uključuje:

Okluzalna rehabilitacija

Okluzija predstavlja odnos zuba gornje i donje vilice i njihov kontakt. Kada ovaj odnos nije dobar, ili sile nisu dobro raspoređene, zubi trpe prevelik pritisak što vremenom dovodi do kidanja tkivnih vlakana i oboljenja potpornog zubnog tkiva. 

Zato tretman okluzalne rehabilitacije značajno poboljšava dugovječnost i funkciju prirodnih zuba, a kada dođete na pregled procijenićemo da li vam je potrebna terapija vertikalnih dimenzija kako bi se uspostavio dobar odnos zuba gornje i donje vilice.

Poboljšajte funkciju prirodnih zuba!

Okluzija je jednostavno rečeno zagriz. Kada je zagriz loš, zglobovi trpe veliki pritisak čak i u položaju mirovanja a kamoli u nekom od aktivnih položaja. Zato je vrlo važno rehabilitovati vertikalnu dimenziju, odnosno zubni kontakt i visinu, kako bi se postigao potpuni sklad. 

Poremećaji okluzije ne utiču samo na estetiku zuba, već mogu opteretiti i fonetiku, uzrokovati glavobolje, bolove u sinusima, nelagode sa žvakanjem. Tretman vertikalne dimenzije će značajno poboljšati dugovječnost i funkciju prirodnih zuba.

Prednosti okluzalne rehabilitacije

  • štiti zglob 
  • štiti zube od pucanja i oštećenja
  • sprječava eroziju i abraziju zuba
  • olakšava žvakanje, gutanje i govor
HOLIVUDSKI OSMIJEH

Transformacija vašeg osmijeha počinje s nama!

Potpuni makeover, poznat kao holivudski osmijeh predstavlja niz zahvata koji svi imaju zajednički cilj – postizanje vrhunske estetike. Ovo je idealan tretman za one kojima je dosadilo da kriju svoj osmijeh i žele veliku promjenu koju će svi primijetiti. Koristi se isključivo puni cirkon, kako bi osmijeh bio što blistaviji. 

Promjena na bolje. 

Osim estetike, tretman holivudskog osmijeha radi i na funkciji, tretmanu obojenih zuba, razmacima između njih ili neadekvatnoj vertikalnoj dimenziji. 

Proces konsultacija

Svaki Hollywood makeover osmijeha je jedinstven.

Kada radimo Hollywood smile, gledamo sve – od lica, očiju, obrva do simetrije. Važno je uskladiti sve parametre sa oblikom i položajem zuba, te uvažiti vaše prijedloge i želje i zato je ovo jedan od najobuhvatnijih i najdetaljnijih zahvata koje radimo.

Okrijte najbolje rješenje za vaš problem

Kako bismo stekli sve potrebne informacije o vašim željama, molimo vas da ispunite kratku formu i javićemo vas se sa prijedlogom za rješenje vašeg problema.

Email

bojanjelic83@gmail.com

Poziv

+387 65 829 151
+387 51 262 490

Lokacija

Ul. Nikole Pašića 37a
78000 Banja Luka

Pratite nas na društvenim mrežama :

Pošaljite nam poruku