Ortodoncija

Ortodoncija

Ortodoncija je u najkraću ruku grana stomatologije koja se bavi saniranjem nepravilnosti rasta zuba i razvoja zubne vilice. Zubi prirodno imaju tendenciju minimalnog pomijeranja u vilici, ali kako se oslanjaju jedan na drugi te kretnje nisu vidljive. Međutim, ukoliko postoji deformitet u rasporedu zuba, prevelik razmak, tjeskoba, prekobrojni ili neiznikli zubi, dolazi do narušavanja harmonije u zubnim nizovima. Tada u terapiju treba uključiti ortodonta koji će odrediti stepen deformiteta i naći najbolje moguće terapijsko rješenje.

Ortodoncija predstavlja jedan složeni mehanizam koji se uvodi u terapiju u cilju dovođenja zuba u normalan ali prije svega funkcionalno zadovoljavajući položaj, bez oštećenja zuba. U toku ortodontske terapije, kost se prilagođava novim uslovima i silama koje djeluju, ali bez traumatizovanja zuba, jer ortodont sile dozira polako i u optimalnom vremenskom razmaku. U ponudi su metalne i estetske providne bravice koje se lijepe na zub. Vrlo važna stavka kada se pacijent uvede u orto terijalu jeste izvanredna oralna higijena i dobro čišćenje interdentalnih prostora i prostora oko bravica, jer dentalni plak u takvim uslovima ima tendenciju da se upravo tu zadržava. Zato je bitno da pacijent bude motivisan za redovne kontrole, ali i pravilno obučen o oralnoj higijeni u takvim uslovima.

Stomatološka ordinacija Dr Bojan, nakon pregleda i  razgovora sa pacijentom, predlaže adekvtan tretman liječenja i terapiju koja će dati najbolje rezultate. Uz redovni nadzor našeg stručnog osobnja zajedno ćemo učiniti da vaši zubi ponovo budu pravilni, a osmjeh savršen. Ortodontski tretmani se mogu primjenjivati u svim životnim dobima, samo je potreban adekvatan izbor ortodontskog aparata: fiksni ili mobilni.

Mobilni se koristi obično kod djece, mada i u odraslom dobu može uspješno rješavati pojedine probleme. Za fiksne ortodontske aparate donja starosna granica je oko 13 godine, a gornja granica ne postoji. Odrasli se podvrgavaju ortodontskom tretmanu iz estetskih i funkcionalnih razloga, ali i zbog preprotetske pripreme zuba.

Naša ordinacija u centru Banjaluke, pruža najsavremenije usluge ortodoncije. Ukoliko imate bilo kakvo pitanje ili nedoumicu, pišite nam ili nas posjetite, kako bismo zajedno pronašli najbolje rješenje za vaš problem.

Rezervišite pregled

Dostupni smo za Vas svakim radnim danom od 10:00 do 18:00 i subotom – po dogovoru.

Molimo zakažite pregled ili postavite pitanje, a naše ljubazno osoblje će Vas kontaktirati u najkraćem mogućem roku.

 

Sve usluge

Dr Bojan
5.0
Based on 17 reviews
powered by Google
MikiMiki
20:34 11 May 21
Ono sto me je lično oduševilo kod Dr Bojana jeste njegova posvećenost pacijentu, strpljivost . U ordinaciji Dr Bojan niste samo jos jedan pacijent u nizu , tu je da sa vama razgovara , sasluša vaš problem te vam pomogne na najbolji način .Svaka preporuka, posebno ko se plasi stomatologa, jer ovo je mjesto gdje nestaje svaki strah .Poslije prvog odlaska kod Dr Bojana, svaki iduci put ćete dolaziti bez straha a odlaziti sa osmjehom na licu !!!
tina tinictina tinic
11:06 19 Mar 21
Antonija je prezadovoljna i sa osmjehom izašla iz ordinacije dr.Bojan...svaka pohvala i preporuka na radu,trudu i strpljenju...Hvala doktoru i ljubaznoj sestri na svemu...kćerka je isto prezadovoljna izasla iz ordinacije nakon skidanja aparatića za zube,veliko hvala😁😁😁
Borislav StankovićBorislav Stanković
22:11 26 Nov 20
Sve pohvale za doktora Bojana, a i za njegov rad. 👍
Milan ĐurićMilan Đurić
07:25 21 Aug 19
Vrhunska usluga, profesionalno osoblje, sve pohvale i topla preporuka!
Aleksandar PetrovićAleksandar Petrović
06:36 09 Aug 19
Bio sam u Banjoj Luci samo za vikend i pukao mi je zub, prednji. Doktor Bojan me je spasio! Nazvao sam ga u subotu, otvorio je ordinaciju zbog mene, napravio zub i spasio vikend! Sve preporuke!
js_loader

Radno vrijeme

Ponedeljak - petak: 10:00 - 18:00

Subotom - po dogovoru