Konzervativna stomatologija i endodoncija

kameanc u zubima

Karijes ili hemijsko oštećenje površine zuba nastalo zbog metaboličkih događaja u karijesu koji se taloži na zubima može se javiti na svim slojevima zuba i njegovim komponentama. Oštećenje zubnog tkiva koje je najčešće uzrokovano karijesom ili traumatskim oštećenjem, sanira se pomoću vrhunskih kompozitnih materijala koji oponašaju prirodne zube.

Napredovanje karijesa može zahvatiti jednu ili više površina zuba, tako da prilikom izrade ispuna nakon uklanjanja karijesa možemo govoriti o jednopovršinskom, dvopovršinskom ili višepovršinskom ispunu.

Ukoliko karijes napreduje dublje do zubne pulpe (živca) pristupa se endodontskom zahvatu. Pulsirajuća bol, koja se pojačava na tople nadražaje te prilikom ležećeg položaja tijela upućuje na upalu zubne pulpe (pulpitis). Tada je potrebno pristupiti endodontskom liječenju
zuba.

Endodoncija je grana stomatologije koja se bavi prevencijom i terapijom bolesti zubne pulpe i periapikalnog tkiva. Primarni cilj endodoncije je sačuvati prirodni zub te time odgoditi ili spriječiti protetsku i implantološku terapiju. Postupci pomoću kojih se to postiže su dijagnoza
i terapija boli pulpnog porijekla, terapija vitalne pulpe, nehirurški tretman korijenskog kanala, ponovna terapija neuspjelog liječenja, izbjeljivanje endodontski liječenih zuba te endodontska hirurgija.

Rezervišite pregled

Dostupni smo za Vas svakim radnim danom od 10:00 do 18:00 i subotom – po dogovoru.

Molimo zakažite pregled ili postavite pitanje, a naše ljubazno osoblje će Vas kontaktirati u najkraćem mogućem roku.

Sve usluge

Dr Bojan
5.0
Based on 17 reviews
powered by Google
MikiMiki
20:34 11 May 21
Ono sto me je lično oduševilo kod Dr Bojana jeste njegova posvećenost pacijentu, strpljivost . U ordinaciji Dr Bojan niste samo jos jedan pacijent u nizu , tu je da sa vama razgovara , sasluša vaš problem te vam pomogne na najbolji način .Svaka preporuka, posebno ko se plasi stomatologa, jer ovo je mjesto gdje nestaje svaki strah .Poslije prvog odlaska kod Dr Bojana, svaki iduci put ćete dolaziti bez straha a odlaziti sa osmjehom na licu !!!
tina tinictina tinic
11:06 19 Mar 21
Antonija je prezadovoljna i sa osmjehom izašla iz ordinacije dr.Bojan...svaka pohvala i preporuka na radu,trudu i strpljenju...Hvala doktoru i ljubaznoj sestri na svemu...kćerka je isto prezadovoljna izasla iz ordinacije nakon skidanja aparatića za zube,veliko hvala😁😁😁
Borislav StankovićBorislav Stanković
22:11 26 Nov 20
Sve pohvale za doktora Bojana, a i za njegov rad. 👍
Milan ĐurićMilan Đurić
07:25 21 Aug 19
Vrhunska usluga, profesionalno osoblje, sve pohvale i topla preporuka!
Aleksandar PetrovićAleksandar Petrović
06:36 09 Aug 19
Bio sam u Banjoj Luci samo za vikend i pukao mi je zub, prednji. Doktor Bojan me je spasio! Nazvao sam ga u subotu, otvorio je ordinaciju zbog mene, napravio zub i spasio vikend! Sve preporuke!
js_loader

Radno vrijeme

Ponedeljak - petak: 10:00 - 18:00

Subotom - po dogovoru