Izbjeljivanje zuba

Izbjeljivanje zuba

Ako planiraš izbjeljivanje zuba ili tražiš više informacija o ovom tretmanu, u ovom tekstu opisaću ti nešto više o tehnici koju koristim, a koja se meni pokazala kao najbolja do sada. U pitanju je tehnika izbjeljivanja individualnim udlagama. Ono što je razlikuje od ostalih metoda je što u ovom slučaju vi sami radite izbjeljivanje zuba kod kuće, a ne mi u ordinaciji, te je proces vrlo prirodan i jednostavan.

Izbjeljivanje zuba kod kuće

Ova metoda izbjeljivanja zuba danas je jedan od traženijih dentalnih zahvata. U odnosu na druge metode, izbjeljivanje udlagama pruža sigurniji i nježniji pristup izbjeljivanju za predivno bijel osmijeh. Isto tako, ovo je odlična metoda za sve one koji imaju osjetljive zube, jer se koriste 10-16% -tni gelovi karbamid peroksida, koji su vrlo blagi i ne mogu da naškode vašoj gleđi, kao neki drugi, malo agresivniji metodi koji se koriste.

Gel se stavlja u individualno izrađene udlage i nosi prema uputstvima doktora dentalne medicine (obično tokom noći). Ovaj način izbjeljivanja smatra se „zlatnim standardom“ zbog sigurnih rezultata i znatno rjeđe pojave preosjetljivosti zuba uzrokovane izbjeljivanjem.

Izbjeljivanje jednokratnim konfekcijskim udlagama – Opalescence Go

Opalescence, kao vodeći svjetski brend proizvoda za izbjeljivanje zubi, razvio je unaprijed napunjene jednokratne udlage, za bezbrižno izbjeljivanje zubi kod kuće. Za izbjeljivanje se koristi 6%-tni vodonik peroksid. Udlage se nose 60-90 minuta svaki dan, a odlični rezultati mogu se očekivati za 4-10 dana. Izbjeljivanje zuba nikad nije bilo jednostavnije i lakše!

Da li izbijeljivanje zuba boli?

Apsolutno ne! Već sam spomenuo da se proces izbijeljivanja sprovodi na način da Vi sami stavljate gel kod svoje kuće, obično tokom noći. Ukoliko ste nekada nosili privremeni aparatić, to otprilike tako izgleda. Nema razloga da se brinete.

Savjeti za bijele zube

Bijeli zubi kod kuće

Ono što će svakako pomoći očuvanju bijeline vaših zuba, je konzumiranje kvalitetnih namirnica. Hrana koju svakodnevno unosite u svoje tijelo, u mnogome utiče na zdravlje, ali i boju vaših zuba, te ukoliko je vaša ishrana bazirana na slatkišima, gaziranim sokovima i ukoliko pijete kafu, izbijeljivanje zuba neće moći da ima dugotrajan efekat.

Ono što moram napomenuti, a što je bitno da znate, je da je učinak bijeljenja kod svake osobe drugačiji, te da mnogo zavisi od navika te osobe. Zubi svake osobe imaju određen nivo do kojih se mogu izbijeliti. Kod nekih će se desiti da već nakon nanošenja prvog gela dobijemo wow efekat, dok će kod nekih trebati i nekoliko nanošenja. Ono što ti ja mogu obećati, je da će tvoji zubi, zaista biti mnogo ljepši nego prije, a ukoliko se budeš pridržavao određenih savjeta, njihova bijelina može da potraje zaista dugo vremena.

Rezervišite pregled

Dostupni smo za Vas svakim radnim danom od 10:00 do 18:00 i subotom – po dogovoru.

Molimo zakažite pregled ili postavite pitanje, a naše ljubazno osoblje će Vas kontaktirati u najkraćem mogućem roku.

Sve usluge

Dr Bojan
5.0
Based on 17 reviews
powered by Google
MikiMiki
20:34 11 May 21
Ono sto me je lično oduševilo kod Dr Bojana jeste njegova posvećenost pacijentu, strpljivost . U ordinaciji Dr Bojan niste samo jos jedan pacijent u nizu , tu je da sa vama razgovara , sasluša vaš problem te vam pomogne na najbolji način .Svaka preporuka, posebno ko se plasi stomatologa, jer ovo je mjesto gdje nestaje svaki strah .Poslije prvog odlaska kod Dr Bojana, svaki iduci put ćete dolaziti bez straha a odlaziti sa osmjehom na licu !!!
tina tinictina tinic
11:06 19 Mar 21
Antonija je prezadovoljna i sa osmjehom izašla iz ordinacije dr.Bojan...svaka pohvala i preporuka na radu,trudu i strpljenju...Hvala doktoru i ljubaznoj sestri na svemu...kćerka je isto prezadovoljna izasla iz ordinacije nakon skidanja aparatića za zube,veliko hvala😁😁😁
Borislav StankovićBorislav Stanković
22:11 26 Nov 20
Sve pohvale za doktora Bojana, a i za njegov rad. 👍
Milan ĐurićMilan Đurić
07:25 21 Aug 19
Vrhunska usluga, profesionalno osoblje, sve pohvale i topla preporuka!
Aleksandar PetrovićAleksandar Petrović
06:36 09 Aug 19
Bio sam u Banjoj Luci samo za vikend i pukao mi je zub, prednji. Doktor Bojan me je spasio! Nazvao sam ga u subotu, otvorio je ordinaciju zbog mene, napravio zub i spasio vikend! Sve preporuke!
js_loader

Radno vrijeme

Ponedeljak - petak: 10:00 - 18:00

Subotom - po dogovoru