Implantologija

Implantologija

Ugradnja implantata predstavlja najbolje estetsko, funkcionalno i morfološko rješenje za izgubljene zube. Bez dileme. To je minimalno invazivna metoda koja štedi susjedne zube i najprirodnije ih imitira. Prilikom postavljanja implantata nije potrebno brusiti susjedne zdrave zube koji bi trebali biti nosači, već se implant ugrađuje direktno u kost, te nakon određenog perioda zarastanja na dio koji je srastao s kosti nadograđuje se krunica zuba. To je zahvat koji se radi u strogo sterilnim uslovima.

Šta su implantati?

Implantatima se rješava nedostatak jednog ili više izgubljenih zuba. To je nadoknada koja daje veliki komfor i prirodnost pacijentu, a svi materijali koji se koriste za izradu implantata su biokomatibilni, odnosno u potpunosti odgovaraju prirodnoj strukturi kosti. Implantati omogućavaju efikasniju oralnu higijenu i održavanje jer imitirajući prirodan zub, predstavljaju najprirodniju nadokandu koja se može izraditi. U najsavremenije vrste implantoloških radova ubrajaju se i proteze ALL ON 4 i ALL ON 6, gdje se u donju ili gornju vilicu ugrađuje 4 ili 6 implantata, na koje se fiksira totalna proteza.

Takva nadoknada je vrlo komforna za pacijenta, on nema osjećaj stranog tijela u ustima I izbjegnute su proteze koje se skidaju i na koje se pacijent teže navikava. Implantologija je svakako jedna od grana stomatologije koja najviše napreduje, što je još jedan od razloga da predstavlja najbolje rješenje za pacijenta, a u našoj ordinaciji u Banjaluci nastojimo da pružimo najnovije usluge iz ove oblasti, prateći svjetske trendove.

Stoga, ukoliko si izgubio jedan ili više zuba i izbjegavaš da se nasmiješ, ili čak i da jedeš na javnom mjestu zbog straha da može da ti ispadne proteza, možda bi trebalo da razmisliš o ugradnji implantata. Posebno nezgodno zna biti stalno skidanje i odlaganje u čaši u toku noći kod ljudi koji nose parcijalnu protezu.  Implanti su bez dileme najdugoročnije rješenje i bez obzira koliko zuba ti nedostaje, dentalni implantati će ti omogućiti:

• Da se nasmiješ sa samopouzdanjem,
• Da jedeš šta god poželiš i na bilo kom mjestu,
• Pričaš i smiješ se bez neprijatnosti.

Koje su prednosti ugradnje implantata?

• Dobra estetska i funkcionalna stabilnost
• Brzo privikavanje na nošenje protetskog rada
• Jednostavnost ugradnje
• Brža rehabilitacija i mogućnost ranog opterećenja ako je postignuta i očuvana primarna stabilnost u periodu od 2 do 4 nedelje
• Mogućnost bolje higijene, kao i psihosocijalne sigurnosti
• Profilaktičko i terapeutsko djelovanje na parodoncijum prirodnih zuba
• Ekonomska opravdanost zbog dužine trajanja zuba

Ukoliko imaš bilo kakvih pitanja vezano za implante, zakaži pregled već danas.

 

Rezervišite pregled

Dostupni smo za Vas svakim radnim danom od 10:00 do 18:00 i subotom – po dogovoru.

Molimo zakažite pregled ili postavite pitanje, a naše ljubazno osoblje će Vas kontaktirati u najkraćem mogućem roku.

 

Sve usluge

Dr Bojan
5.0
Based on 17 reviews
powered by Google
MikiMiki
20:34 11 May 21
Ono sto me je lično oduševilo kod Dr Bojana jeste njegova posvećenost pacijentu, strpljivost . U ordinaciji Dr Bojan niste samo jos jedan pacijent u nizu , tu je da sa vama razgovara , sasluša vaš problem te vam pomogne na najbolji način .Svaka preporuka, posebno ko se plasi stomatologa, jer ovo je mjesto gdje nestaje svaki strah .Poslije prvog odlaska kod Dr Bojana, svaki iduci put ćete dolaziti bez straha a odlaziti sa osmjehom na licu !!!
tina tinictina tinic
11:06 19 Mar 21
Antonija je prezadovoljna i sa osmjehom izašla iz ordinacije dr.Bojan...svaka pohvala i preporuka na radu,trudu i strpljenju...Hvala doktoru i ljubaznoj sestri na svemu...kćerka je isto prezadovoljna izasla iz ordinacije nakon skidanja aparatića za zube,veliko hvala😁😁😁
Borislav StankovićBorislav Stanković
22:11 26 Nov 20
Sve pohvale za doktora Bojana, a i za njegov rad. 👍
Milan ĐurićMilan Đurić
07:25 21 Aug 19
Vrhunska usluga, profesionalno osoblje, sve pohvale i topla preporuka!
Aleksandar PetrovićAleksandar Petrović
06:36 09 Aug 19
Bio sam u Banjoj Luci samo za vikend i pukao mi je zub, prednji. Doktor Bojan me je spasio! Nazvao sam ga u subotu, otvorio je ordinaciju zbog mene, napravio zub i spasio vikend! Sve preporuke!
js_loader

Radno vrijeme

Ponedeljak - petak: 10:00 - 18:00

Subotom - po dogovoru