Dječija i preventivna stomatologija

Dječija i preventivna stomatologija

Dječija i preventivna stomatologija je klinička stomatološka disciplina koja se bavi preventivnim i terapijsikim postupcima u svrhu očuvanja oralnog zdravlja kod djece od rođenja do kraja adolescencije.

Prema određenom istraživanju koje je rađeno u Bosni i Hercegovini, prosječni sedmogodišnjak u našoj zemlji ima između 5 i 7 pokvarenih zuba, što dovoljno govori o tome koliko je preventiva bitna u svoj ovoj priči.

Kod pacijenata svih dobnih skupina, pa tako i kod djece, veoma je važna svakodnevna briga o oralnoj higijeni koja može postati uzročnik dentalnih problema u budućnosti. Djecu od malih nogu treba učiti navici održavanja oralne higijene koja uključuje svakodnevno pranje zuba i izbjegavanje prevelike konzumacije štetnih namjernica koje mogu dugoročno utjecati na oštećenje i prerano propadanje zuba. Vrlo je bitno i redovito posjećivanje doktora dentalne medicine već od samog početka razvoja zuba.
Za zaštitu oralnog zdravlja naših najmlađih pacijenata koristimo sledeće metode :

  • zalivanje fisura
  • fluorizacija zuba
  • liječenje mliječnih zuba
  • kontrola karijesa i njegovo uklanjanje
  • funkcionalno i estetsko zbrinjavanje traumatizovanih zuba
 

Rezervišite pregled

Dostupni smo za Vas svakim radnim danom od 10:00 do 18:00 i subotom – po dogovoru.

Molimo zakažite pregled ili postavite pitanje, a naše ljubazno osoblje će Vas kontaktirati u najkraćem mogućem roku.

Sve usluge

Dr Bojan
5.0
Based on 17 reviews
powered by Google
MikiMiki
20:34 11 May 21
Ono sto me je lično oduševilo kod Dr Bojana jeste njegova posvećenost pacijentu, strpljivost . U ordinaciji Dr Bojan niste samo jos jedan pacijent u nizu , tu je da sa vama razgovara , sasluša vaš problem te vam pomogne na najbolji način .Svaka preporuka, posebno ko se plasi stomatologa, jer ovo je mjesto gdje nestaje svaki strah .Poslije prvog odlaska kod Dr Bojana, svaki iduci put ćete dolaziti bez straha a odlaziti sa osmjehom na licu !!!
tina tinictina tinic
11:06 19 Mar 21
Antonija je prezadovoljna i sa osmjehom izašla iz ordinacije dr.Bojan...svaka pohvala i preporuka na radu,trudu i strpljenju...Hvala doktoru i ljubaznoj sestri na svemu...kćerka je isto prezadovoljna izasla iz ordinacije nakon skidanja aparatića za zube,veliko hvala😁😁😁
Borislav StankovićBorislav Stanković
22:11 26 Nov 20
Sve pohvale za doktora Bojana, a i za njegov rad. 👍
Milan ĐurićMilan Đurić
07:25 21 Aug 19
Vrhunska usluga, profesionalno osoblje, sve pohvale i topla preporuka!
Aleksandar PetrovićAleksandar Petrović
06:36 09 Aug 19
Bio sam u Banjoj Luci samo za vikend i pukao mi je zub, prednji. Doktor Bojan me je spasio! Nazvao sam ga u subotu, otvorio je ordinaciju zbog mene, napravio zub i spasio vikend! Sve preporuke!
js_loader

Radno vrijeme

Ponedeljak - petak: 10:00 - 18:00

Subotom - po dogovoru